Lottie de Bruijn

Lottie de Bruijn

Klei heeft altijd een grote aantrekkingskracht op Lottie de Bruijn (1953) gehad, als kind, tijdens haar opleiding tot kleuterleidster, en later als leerkracht. Wat als hobby begon, groeide uit tot een professionele kunstuiting.
Lottie maakt voornamelijk vrouwenbeelden. Daarnaast ook vazen en potten. De vorm is erg belangrijk. Deze moet vloeiend van lijn zijn. Er moet beweging in zitten, maar ook een bepaalde eenvoud en ingetogenheid uitstralen. De decoratie tenslotte moet ook iets toevoegen. De inspiratie voor de beelden komt veelal van de vakantiereizen door Azië en Zuid-Amerika. Maar ook de mensen en de natuur in haar directe omgeving zijn voedingsbronnen voor haar werk.
Haar keramiek is voornamelijk van steengoedklei gemaakt. De beelden en potten worden van onderaf met rolletjes opgebouwd of van plakken klei gemaakt. De objecten worden gedecoreerd met oxiden, gekleurde kleislibs (engobes) en glazuur. Al het werk wordt twee keer gebakken in een elektrische oven. De tweede bak op 1130° C of 1230° C , waardoor het werk ook geschikt is voor buiten.

Kunstwerk

StefanieStefanie

Contact

T: 0348-418382
E: keramiek33@gmail.nl

Lottie de Bruijn op internet

Website

Kunstvorm

keramiek

Techniek

steengoedklei, gedecoreerd met gekleurde kleislibs

Atelier

Routenummer 62
Edisonweg 9B, 3442 AC Woerden
Kunstkring Woerden

Routebeschrijving (Google Maps)